Biodanza

Biodanza betekent letterlijk  “de dans van het leven”.
Het stimuleert de levenskracht, je natuurlijke creativiteit, je bron van leven. Biodanza brengt ons weer in contact met de wijsheid van ons lichaam, met wat we voelen, met onze verlangens, kwaliteiten en talenten, met dat wat we nodig hebben en waar onze grenzen liggen. Want in de ander, ontmoet je jezelf.

 

Rolando Toro Araneda, Chileens cultureel antropoloog en psycholoog, is de grondlegger van het systeem. Hij was geschokt door wat hij in de mens naar boven zag komen in de oorlog. Hij wilde dat de mensen weer hun levensvreugde en verbinding met het leven konden voelen. Zijn droom was om de hele wereld te laten dansen.

Rolando heeft veel onderzoek gedaan naar wat ons als mens beweegt en zo heeft hij 5 levensgebieden ontdekt waar we in kunnen ontwikkelen via dans, muziek en contact.

 

De lessen zijn een afwisseling in en opbouw vanuit deze 5 gebieden, waardoor je het lichaam activeert in vitaliteit, genieten, creatief zijn, affectie, de verbinding ervaren met elkaar, en het ervaren van verbinding met de Eenheid, iets wat groter is dan jezelf.

De Vivencia

In biodanza wordt de les een vivencia genoemd en “vivencia” betekent “een intense beleving in het moment”. We beginnen zo’n vivencia met actieve, ritmische dansen die onze vitaliteit en vreugde stimuleren. We praten niet en daardoor komen we makkelijker uit het hoofd en meer in het lijf. In de tweede helft worden de dansoefeningen rustiger, zodat we naar binnen kunnen voelen en nieuwe energie opdoen en meer intens het moment beleven.

Voor wie is Biodanza?

Het is voor iedereen die graag beweegt, en die zich wil openen en wil groeien.
Je hoeft niet lenig, soepel of mooi te kunnen dansen. Het gaat niet over pasjes. Er is geen goed of fout. Je ontdekt je eigen dans, vanuit jouw innerlijke beweging. In contact met jezelf, met de ander en de groep.

Wat is het effect?

Na een tijd regelmatig te hebben deelgenomen aan een biodanzagroep, ervaren de meeste deelnemers een onuitwisbaar gevoel van harmonie. Merken dat hun leven op positieve wijze verandert. Ze hebben meer zelfvertrouwen, zitten lekkerder in hun vel en zijn beter in staat om liefdevolle relaties te onderhouden. Biodanza gebruikt beweging, muziek en verbinding om dit te bereiken.

We nodigen je van harte uit om het zelf te ervaren. Kom je ook dansen?

Wekelijkse lessen in Oudorp, centrum de Oever.